តើអ្នកដឹងទេថា សាច់ជូរដែលគេតែងតែយកមកប្រើជាប់ជាប្រចាំនោះ នឹងផ្តល់ផលល្អអ្វីខ្លះ ?
*ផលប្រយោជន៍របស់សាច់ជូរ
-ប្រើសាច់ជូរកូរក្នុងទឹកអណ្តូង ឬទឹកពាង ដើម្បីឲ្យសារជាតិកខ្វក់ ប្រមូលផ្តុំ គ្នាមួយកន្លែង ធ្វើឲ្យទឹកថ្លា។
-អាចប្រើសាច់ជូរក្នុងការកម្ចាត់ក្លិនបានយ៉ាងល្អប្រសើរបំផុត ពិសេសត្រង់ក្លៀក ដោយប្រើជូតត្រដុស ពេលក្លៀកសើម ក្រោយងូតទឹក។ វាអាចបំបាត់ក្លិនបានរយៈពេលដល់ទៅ ២៤ ម៉ោង តែត្រូវចងចាំថា សាច់ជូរមិនបានបិទរន្ធរោមទេ ម្ល៉ោះហើយទើបវាជាសារជាតិផ្តល់ផលល្អក្នុងការកម្ចាត់ក្លិនខ្លួន។
-អាចកម្ចាត់ក្លិនជើង ។
-ធ្វើឲ្យអាហារស្រួយ។ គេនិយមជាមួយជ្រក់បន្លែស្រួយល្អ។
-ជួយម្ទេសឲ្យមើលទៅស្រស់ល្អ ទុកបានច្រើនថ្ងៃ។ ក្នុងការអនុវត្ត គឺគ្រាន់តែយកម្ទេសទៅត្រាំក្នុងទឹកសាច់ជូរ ហើយយកទៅហាលសំដិលថ្ងៃ ហើយមុនពេលបរិភោគ ត្រូវយកម្ទេសទៅលាងចេញវិញជាការស្រេច។
-ជួយការដាំបាយដំណើបរលូនល្អ។ មុនពេលដាំបាយដំណើប អ្នកគ្រាន់តែប្រើសាច់ជូរកូរក្នុងទឹកដែលត្រាំក្នុងអង្ករដំណើបនោះ រួចហើយទុកចោលមួយសន្ទុះ បន្ទាប់មក នៅពេលដាំ ត្រូវប្តូរទឹកចេញវិញ ធ្វើបែបនេះជួយឲ្យបាយដំណើបរលូនស្អាតជាងធម្មតា។
-ប្រើសាច់ជូរកូរក្នុងទឹកអណ្តូង ឬទឹកពាង ដើម្បីឲ្យសារជាតិកខ្វក់ ប្រមូលផ្តុំ គ្នាមួយកន្លែង ធ្វើឲ្យទឹកថ្លា។
-អាចប្រើសាច់ជូរក្នុងការកម្ចាត់ក្លិនបានយ៉ាងល្អប្រសើរបំផុត ពិសេសត្រង់ក្លៀក ដោយប្រើជូតត្រដុស ពេលក្លៀកសើម ក្រោយងូតទឹក។ វាអាចបំបាត់ក្លិនបានរយៈពេលដល់ទៅ ២៤ ម៉ោង តែត្រូវចងចាំថា សាច់ជូរមិនបានបិទរន្ធរោមទេ ម្ល៉ោះហើយទើបវាជាសារជាតិផ្តល់ផលល្អក្នុងការកម្ចាត់ក្លិនខ្លួន។
-អាចកម្ចាត់ក្លិនជើង ។
-ធ្វើឲ្យអាហារស្រួយ។ គេនិយមជាមួយជ្រក់បន្លែស្រួយល្អ។
-ជួយម្ទេសឲ្យមើលទៅស្រស់ល្អ ទុកបានច្រើនថ្ងៃ។ ក្នុងការអនុវត្ត គឺគ្រាន់តែយកម្ទេសទៅត្រាំក្នុងទឹកសាច់ជូរ ហើយយកទៅហាលសំដិលថ្ងៃ ហើយមុនពេលបរិភោគ ត្រូវយកម្ទេសទៅលាងចេញវិញជាការស្រេច។
-ជួយការដាំបាយដំណើបរលូនល្អ។ មុនពេលដាំបាយដំណើប អ្នកគ្រាន់តែប្រើសាច់ជូរកូរក្នុងទឹកដែលត្រាំក្នុងអង្ករដំណើបនោះ រួចហើយទុកចោលមួយសន្ទុះ បន្ទាប់មក នៅពេលដាំ ត្រូវប្តូរទឹកចេញវិញ ធ្វើបែបនេះជួយឲ្យបាយដំណើបរលូនស្អាតជាងធម្មតា។
*ផលអាក្រក់របស់សាច់ជូរ
សាច់ជូរមានសារជាតិពុលតិចតួច ប៉ុន្តែវាក៏អាចបង្កឲ្យកើតអាការៈមួយចំនួនដែរ ដូចជាក្អួតចង្អោរ ឈឺក្បាល ស្រងូតស្រងាត់ជាដើម។ ទោះបីជាយ៉ាងណា ទាល់តែគេបរិភោគសារជាតិសាច់ជូរច្រើនណាស់ ទើបកើតអាការៈទាំងនោះ។IM
សាច់ជូរមានសារជាតិពុលតិចតួច ប៉ុន្តែវាក៏អាចបង្កឲ្យកើតអាការៈមួយចំនួនដែរ ដូចជាក្អួតចង្អោរ ឈឺក្បាល ស្រងូតស្រងាត់ជាដើម។ ទោះបីជាយ៉ាងណា ទាល់តែគេបរិភោគសារជាតិសាច់ជូរច្រើនណាស់ ទើបកើតអាការៈទាំងនោះ។IM