អាហារ ៧​មុខ ជួយ​បន្ថយ​ជំងឺ

Monday, April 22, 2013


អាហារ ​ក្រៅ​ពី​ផ្តល់​នូវ​រស​ជាតិ និង​បង្កើន​ថាមពល​ដល់​រាងកាយ ថែម​ទាំង​មាន​ឥទ្ធិពល​ដល់​សុខភាព​របស់​អ្នក ដោយ​ជួយ​បន្ថយ​ជំងឺ​បាន​ទៀត​ផង​...។
-ត្រីសាលម៉ន ៖
ជួយធ្វើឱ្យមានអារម្មណ៍ល្អ ព្រោះ តាមការស្រាវជ្រាវរបស់ សាកល វិទ្យាល័យមួយ នៅសហរដ្ឋអាមេរិក បានឱ្យដឹងថា សារធាតុអូមេហ្គា-៣ ដែល មាននៅក្នុងត្រីសាលម៉ន ជាកត្តាជួយជំរុញឱ្យមាន អារម្មណ៍​ល្អ​ជានិច្ច។
-តែបៃតង ៖
ជួយបង្កើនការចងចាំ។ តាម​លទ្ធផល​ការស្រាវជ្រាវ​ក្នុង​ប្រទេស​ជប៉ុន បានធ្វើការសាកល្បង​ទៅ​លើមនុស្សជរា ចំនួន ១.០០០នាក់ ដែលទទួលទានតែបៃតង ជាប្រចាំ បាន​រក​ឃើញ​ថា មនុស្សទាំងនោះមានការចងចាំល្អ និងមានសុខភាពផ្លូវចិត្តល្អផងដែរ។
-សូកូឡា ៖
ជួយបន្ថយការលើសឈាម ជាពិសេស សូកូឡាខ្មៅ សម្បូរដោយសារធាតុប្រឆាំងនឹងរ៉ាឌីកាល់សេរី ធ្វើឱ្យសម្ពាធឈាម ដែលឡើងខ្ពស់នោះ ថយចុះបាន។
-ទំពាំងបាយជូរ ៖
ជួយបន្ថយកូលេស្តេរ៉ូល ដោយអ្នកគ្រាន់តែទទួលទានទំពាំងបាយជូរ នៅពេលព្រឹក ឬពេលល្ងាចក៏បាន ក្នុងបរិមាណសមស្រប នឹងអាចជួយបន្ថយ បរិមាណជាតិ​កូលេស្តេរ៉ូល ដែលច្រើនលើសនោះបាន។
-មាន់ ៖
ជួយបង្ការជំងឺមហារីកពោះវៀនធំ។ តាមការសិក្សា ដោយឱ្យមនុស្ស ចំនួន ១.៥០០នាក់ ទទួលទានសាច់មាន់ ជាប្រចាំ បានរកឃើញថា អាចបន្ថយការកើតជំងឺមហារីក​ពោះ​វៀន​​ធំ បានដល់ទៅ២១%។
-យ៉ាអួ (Yogurt) ៖
ធ្វើឱ្យមាត់ក្រអូបស្រស់ស្រាយ។ តាមការស្រាវជ្រាវ បាន ឱ្យដឹងថា បើមានការទទួលទានយ៉ាអួ ជាប្រចាំ នឹងជួយបន្ថយការរលាកនៃអញ្ចាញ និង ធ្មេញ (ដែលធ្វើឱ្យ​ខ្យល់​ដង្ហើម មានក្លិនមិនល្អ)។
-អាហារពេលព្រឹក ៖
ជួយបន្ថយអត្រាប្រឈមនឹងជំងឺខ្សោយបេះដូង។ ជាពិសេស ការទទួលទាននំប៉័ងហូលវីដ ឬបាយអង្ករសំរូប ដែលសម្បូរដោយសារធាតុហ្វូលិក នឹង ជួយបន្ថយការកើតជំងឺ​ខ្សោយ​​បេះដូងបាន៕IM

Copyright @ 2013 Mobile88. Designed by Templateism | MyBloggerLab

Blog Archive

About Metro

Follow us on Facebook